כבוד יום קודם לכבוד לילה

שאלה:

שלום. כיצד מגיע הלכה למעשה העניין שכבוד יום קודם לכבוד לילה?
אם יש לי קינוח שהכנו לשבת, עדיף להוציא אותו בשבת בבוקר? האם מותר להוציאו גם בסעודת לילה וגם בסעודת יום? תודה.

תשובה:

בפוסקים הובא שנשים היו אופות חלה גדולה יותר ליום מבלילה, כמו הובא שיש שאכלו דגים שהיה נאכל חשוב מאוד אצלם, דוקא ביום. אבל אין חיוב בכל זה, ואם אוכלים סעודות חשובות בשניהם, כפי המקובל בכל סעודה לפי מנהגי העדה והמקום, זה בסדר גמור. ומותר לאכול את הקינוח מתי שרוצים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עקרונית איך זה מסתדר מבחינה טכנית להכין חלה יותר גדולה ליום מאשר בלילה כאשר בלילה יש את הדגים והקינוחים והמרק שהחלה ממלאת מקום חשוב ביותר בכל א' מהם משא"כ ביום שיש את הצ'ולנט שלא דורש וגם לא מאפשר יותר מדי חלה לצידו אא"כ הם אכלו בצורה יותר בריאה ולא מלאו את הכרס