חלום על אבא שנפטר

שאלה:

שלום הרב,
אני בעל תשובה ואחותי עדיין לא זכתה לכך.
היא חולמת מדי פעם על אבא שלנו שנפטר(מהמחלה) לפני מספר שנים. לפני מספר ימים הלכה לראות דירה לרכישה ובבוקר הלכה לראותה והורידה אותה מהסף על כך שאין אוויר ואין אור.
מספר שעות לקראת יקיצת הבוקר לפני שראתה את הדירה חלמה על אבא חלום שאומר לה: "אין כאן אור" ואז יצא מהדירה ונשאר בחוץ.
אני לא רב אבל ניסיתי להסביר לה שרומזים אולי מן השמיים שאין אור אלא תורה. ניסיתי קצת לדרבן אותה. באמת שבוע לפני החלום הזה זרקה מהבית את כל הממתקים הלא כשרים שקנתה בחו"ל.
היום בבוקר לאחר 3 ימים שוב אומרת שחלמה חלום על אבא והוא בדכאון ועצוב.
יכול להיות שזה נובע מתת המודע שלה ממהראות שהוא היה חולה אך האם יכול להיות גם שהיא מקבלת רמזים דרך החלומות על עשיית מצוות? כיצד אוכל לגרום לה יותר לחשוב בכיוון התורה לראות סרטונים מחזקים וכו'?
בברכה

תשובה:

אין צורך להתייחס לחלומות בזמנינו, אבל אם תוכל לשכנע אותה שאכן אבא עצוב כיון שצאצאיו לא שומרים מצוות כראוי [חלקם] זה מצויין, כי האמת שזה נכון, שככל שצאצאיו שומרים תורה ומצוות יש לו נחת רוח בשמים, ואם אינם שומרי מצוות הדבר מצער את נשמתו.

בשורות טובות.