היסח הדעת והנחת התפילין בשבת

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול מה נחשב היסח דעת מהתפילין?
וראיתי שאסור לאכול אכילת קבע עם התפילין, אז רציתי לשאול גם מה נחשב לאכילת קבע ומה לעראי?
ואני בא מבית חילוני ואח שלי רוצה קצת ללמוד איך להניח תפילין אבל הוא עמוס בימי השבוע ורק בשבת יש לי איתו זמן איכות, האם בשבת אני יכול ללמד אותו איך להניח תפילין? (כמובן בלי ברכה על התפילין)
תודה רבה לכם על העזרה

תשובה:

שלום וברכה

עיקר ההקפדה זה על קלות ראש בתפילין.

בזמנינו שרגילים להיות עם תפילין רק זמן קצר ביום, בשעת התפילה ולא כל הזמן, כתב המשנה ברורה שלא לאכול כלל עם תפילין, גם לא אכילת עראי.

אין ללמד אותו בשבת, יש זמן ביום שישי ובמוצאי שבת, תסביר לו את החשיבות אז הוא ימצא זמן איתך.

בהצלחה רבה מאוד!