לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תביעה בבי"ד האם הנתבע יכול להתחמק?

שאלה:

יש לי ויכוח עם שכן, הצעתי לו שנלך לבורר או לבי"ד והוא מתחמק, אני מתכוון להזמין אותו לבי"ד, השאלה
א. אם אני יזמין אותו אני הופך לתובע או שהוא צריך להגיע ולהוכיח שהוא נתבע, יש דבר כזה?
ב. נניח שהוא נתבע והוא אומר שהוא רוצה לבי"ד אחר, האם יש אפשרות לבקש מהבי"ד שהזמנתי לקצוב לו זמן מסויים להחליט לאיזה בי"ד שלא ימרח אותי סתם, או שיש איזה פיתרון אחר?

תשובה:

שלום וברכה,

אתה צריך להזמין אותו. ואם הוא הנתבע הוא יוכל לבחור בית דין חלופי. ואם אתה הנתבע אתה בוחר את הבית דין. בית הדין שמזמין אותו לד"ת מודיע לו שעליו להופיע או להודיע איזה בי"ד בוחר, ועליו לענות תשובה תוך זמן מסוים שבית דין קוצבים לו. אם הנתבע לא מראה נכונות להתדיין בבית דין אחר, ואחרי ג' הזמנות בית דין כותב לתובע היתר לכמ"ש – כל מה שרוצה.

בהצלחה.