לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לבקש את המתנה שנתתי לחתונה

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
השתתפתי בחופה של קרוב משפחה, לא ידעתי מראש שתהיה חופה רפורמית, עזבתי אחרי החופה, ונתתי לפני החופה מתנה סכום כסף מכובד (גם הם נתנו לנו באירועים שלנו הרבה כסף), בדיעבד שהתגלה שהחתונה רפורמית האם צריך לדרוש בחזרה את הכסף של המתנה?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אחרי שנתתם מתנה לא ניתן לדרוש את המתנה, כיון שהם קיבלו וזכו בכסף לא ניתן להוציא מהם את הכסף. בדיעבד שנתתם מתנה אין צורך לחשוש שמא סייעתם, כיון שלא ידעתם מכך והחתונה הייתה כבר ערוכה וממילא אין כאן מסייע לדבר עברה.

בהצלחה.