הקטנת ה'טלית גדול'

שאלה:

אם ברצוני להקטין את בד ה'טלית גדול', יש עדיפות האם לחתוך מהקצה או באמצע הבד ולחבר החלקים [ כדי שריבועי הכנפות יוותרו במקומן…]
אני מבין שצריך לקשור הפתילים מחדש. אכן?

תודה רבה וישר כח

תשובה:

שלום וברכה

מן הסתם עדיף לחתוך באמצע אחרת לא יהיו לך כנפות ראויות לשימוש, וגם בזה סביר שהטלית תתפורר ולא תהיה ראויה לשימוש… כך שהדרך היא לקנות טלית חדשה או לקפל ולתפור בלי לחתוך.

במקרה שחותכים האם צריך להטיל את הציציות מחדש, נחלקו המגן אברהם והט"ז כמובא במשנה ברורה בסי' טו ס"ק ז, ולכן למעשה יש להחמיר להתיר ולהטילם שנית.

בהצלחה