לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קעקועים, עגילים

שאלה:

היי כבוד הרב,
כשהייתי ילדה קטנה ועוד לא ידעתי את הפסוק בתורה שאסור לעשות עגילים, אמא שלי לקחה אותי לעשות עגילים, השאלה שלי היא מה הדין לעגילים, האם זה חמור שעשיתי עגילים למרות שאיני ידעתי שאסור?
שאלה נוספת. מה הדין לקעקועים? ולמה אסור לפי ההלכה לעשות קעקוע והזרקות/ בוטוקס מותר. כלומר, שניהם עם מחט מתחת לעור. אם אעשה קעקוע בעתיד זה דין קשה? זה חמור?
תודה רבה.

תשובה:

לא הבנתי אם את/ה בן או בת… לבנות אין בעיה לעשות עגילים, לגבי בנים יש חשש של לא ילבש גבר שמלת אשה. אם יש לך עגיל, תוציא.

קעקוע אסור בהלכה באיסור חמור על כל סוגיו, גם בוטוקס, וכל איסור תורה הוא חמור מאוד!

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מדוע הרב כתב שבוטוקס אסור הרי ב3 מקומות כתבתם שמותר לגבי ט' הימים וכו… אני לא יודע לצרף קישור אבל הרב יכתוב בחיפוש "בוטוקס"