ייחס כלפי חבר של המשפחה

שאלה:

שבוע טוב, אשמח לקבל עצה מהרבנים לגבי המקרה הבא:
בעל של חברה טובה (לשעבר) של אימי מתפלל עימי בבית הכנסת .
הוא אינו אדם רע, אך יש לו נטייה לומר מה שעל ליבו גם אם זה פוגעני.
אם היה מדובר באדם "זר" הייתי פשוט מתרחק, אבל מכייון שמדובר בדמות מוכרת למשפחה- אני רוצה להימנע מעימותים מיותרים עם אותו אדם, לשון הרע, לכבד את כבוד ההורים (שדרך אגב אני חושש שבגלל שאני חושש לכבודם וסופג את העלבונות אני אכעס חלילה בסוף עליהם ). מה לעשות במקרה כזה ובכלל מה הדרך הטובה ביותר לנהוג מצבים כאלה ועדיין לשמור על עקרונות ההלכה. תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה מה הבעיה, תיגש אליו לאחר התפילה ותגיד יפה שבת שלום ומה שלומך וזהו, מה מחייב אותך להאריך איתו בשיחה? אפשר להיות נחמד בלי לשוחח במיוחד.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, ומה לגבי גניבת דעת, כשאני מתנהג מתוך נימוס כלפי פלוני אבל בעצם איני מרוצה ממנו, ומראה לאחרים שהכל בסדר אבל בעצם אני מסתיר את יחסי האמיתי.