הכנה מקודש לחול

שאלה:

יש בעיה של הכנה מקודש לחול אם מחליף בגד לאחר השקיעה, לפני צאת השבת? הכוונה לא בשביל ארוע מסוים במוצאי שבת אלא כהחלפה רגילה בשביל עכשיו.
יש הבדל אם זה בגד רגיל או תחתונים או גופיה?

יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה נהנה ממנו מיד זו לא הכנה לצורך חול, הרי אתה נהנה מיד, איך שלא תגדיר את הזמן הזה.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. להבהרה:

    אין הבדל לעניין השאלה הראשית כאן למעלה, בין הטווח זמן שבין שקיעה לצאת הכוכבים או טווח הזמן של תוספת שבת עצמה בין צאת הכוכבים לזמן צאת השבת?

    יש הבדל בין אשכנזים לספרדים לעניין זה?