מקווה לפני התפילה

שאלה:

מה עדיף?
מקווה לפני התפילה או אחריה? (לא מדובר על טבילת עזרא אלא כמנהג)

תשובה:

מנהג חסידים מקדמת דנא ללכת למקוה לפני התפילה, כהכנה של תוספת קדושה לקראת התפילה. אבל ברור שאם זה יגרום לאיחור לתפילה, או הזדרזות יתר, עדיף לטבול אחר כך… גם בטבילת עזרא חלילה לאחר בגללה זמן קריאת שמע ותפילה. כמובן שככל שהולכים למקוה לפני התפילה, אין להתעכב שם מידי הרבה בעינוגי רחיצה מדוקדקת ובודאי שלא בשיחת חברים וכו'…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם הרטיבות בשערות (קשה לנגב במאה אחוז בפרט כשצריך לרוץ למנין שמתחיל כבר) לא מהווה חציצה בתפילין וכן לא פוגע בשלמותם?