כמה משלמים מזונות בגירושין

שאלה:

שלום רב
א כמה צריך לשלם על מזונות עבור כל ילד וכמה נהוג בתכלס
האם הבעל עצמאי ויש לו כסף שחסך זה מתחלק לבין בני הזוג
האם צריך לחלק גם את הרכב בין בני הזוג
האם הקופת השתלמות ופנסיה של האישה מתחלקת עם הגבר?

תשובה:

שלום רב,

לגבי הרכוש הקיים בדרך כלל זה מתחלק בשווה עפ"י חוק יחסי ממון, בתי הדין הרבניים מחוייבים לפסוק על פי חוק זה ויש הרכבים שיבקשו מהצדדים לקבל קנין כדי שיוכלו לפסוק על פי זה גם מצד ההלכה. לכן, מן הסתם על מה שמנית כאן יתחלק בשווה כולל הפרשות של קרנות פנסיה וכד' עד למועד הגירושין או מה שנחשב ל"מועד הקרע" שהם כבר לא חיים ביחד.

לגבי סכום המזונות זה מאד משתנה בין המצב של האב או גם האם וגם משתנה בין הרכב להרכב, וגם עשוי להשתנות לפי מספר הילדים, כך שלא שייך להשיב על זה מה "נהוג".