טלטול ספר תורה ברכב

שאלה:

האם כשאני מעביר ספר תורה ממקום אחד למקום שאחר מותר לי להיות בטלפון בזמן הנסיעה או שאסור כי יש בזה עניין של זלזול?

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לדבר בטלפון, אבל מה שחשוב, הוא שהספר יהיה מונח בדרך כבוד, לכתחילה שיהיה אדם שיחזיק אותו כל הזמן בידיו עטוף בטלית, ואם אי אפשר אז שיהיה מושכב על הספסל האחורי עטוף בדרך כבוד ככל שאפשר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. צריך לציין את השיטות המקילות בטלטול ספר התורה
    מפני שרוב הפוסקים אוסרים לטלטל ספר תורה
    ומצינו כאן בהרצליה שרב העיר זצ"ל(הרב יחיאיל יעקובוביץ) הורה לי לא לטלטל ספר תורה אפילו לצורך תפילה של הורים וילדים בבית הכנסת של בית הספר
    שלא היה שם ספר תורה. וגם לא לטלטל ספר תורה לאבלים. וכן הורה הרבה אורן צדוק מו"צ של העדה התימנית ואמר שלא נהגו כלל לטלטל ספר תורה בעדת תימן. אני מחפש מקור לכמה הכמות המינימלית שצריך על מנת לטלטל ספר תורה במקומות שנהגו להתיר

  2. הנושא שעוררת אינו נוגע כלל לשאלה הנדונית כאן ואולי באמת חשוב להסביר: אנחנו מדברים במקרה שצריך להעביר ספר תורה מכל סיבה שהיא, למשל מבית הסופר למקום שעושים את ההכנסת ספר תורה, או בית הכנסת נסגר ונמכר ומעבירים את ספרי התורה, היתה שריפה, או לצרכים שהתירו, כמו חולים, זמן מגיפת הקורונה ועוד. את פרטי הדינים ניתן ללמוד בסי' קלה ובעוד תשובות כאן באתר, הנושא כאן עד כמה שמעבירים, כיצד יש לנהוג איתו ברכב.