החזקת ארבעת המינים משנים עברו בבית

שאלה:

יש לי בבית ארבעת המינים מלפני שנה שנתיים ושלוש , אין עם זה בעיה/בזיון נכון ? שכביכול אני מחזיק משהו שמשמש למצווה אבל עם הזמן נראה פחות ופחות מהודר (בעיקר הלולב הוא זה ששומר על צורתו), אני יודע שזה נהוג עם שמן של חנוכה…ואפילו יש בזה עניין. תודה ושבת שלום!

תשובה:

אין בזה כל בזיון, אדרבה, הרבה אנשים שומרים זאת בבית לשמירה. רבים נוהגים לשרוף בשריפת חמץ כדי לקיים בזה עוד מצוה – של שריפת חמץ.

שבת שלום.