צום כדי לזכות בזיווג

שאלה:

שלום,
אולי כדאי שאני אצום כל יום מתחילת חודש אלול עד ראש השנה ורק בלילה אני אוכל-אחרי השקיעה ואולי בזכות זה אתחתן?

תשובה:

חלילה. גדולי הדורות האחרונים מאוד לא עודדו צומות יחיד, שתכליתם תפילה או תיקון וכפרה, משום שהדור חלוש וזה מזיק, בפרט לנשים.

יש להתפלל כל יום בלי לחץ חלילה ובלי להגזים מבחינת הזמן, רק להתפלל מעומק הלב מתוך אמונה שה' עושה איתנו את הטוב ובודאי ישלח את הזיווג המתאים בזמנו. וכל שאר הזמן להשקיע בעיסוק מועיל וממלא סיפוק. העיסוק הבלתי פוסק בענין הזיווג פוגע בנפש. יש להרפות קצת.

בשורות טובות וישועות קרובות.