כלאים בגינה

שאלה:

שלו'ם. שתלנו עשבי נענע, בזיליקום, אלוורה. האם צריך להרחיק ביניהם?
ב. אפשר לשתוללנטוע אתרוג ליד הנ"ל ? (כלומר כלאי הכרם זה רק בגפן?)
תודה.

תשובה:

בענין המרחק שיש להרחיק בין המינים השונים כדי למנוע איסור כלאים יש חילוקי דינים:

בין הקטניות השונות יש להרחיק עשר אמות וחומש – 6.12 מטר.

בין קטניות לירקות – 6 טפחים – 58 ס”מ.

בין הירקות השונים – טפח ומחצה – 15 ס”מ ויש אומרים 29 ס”מ. כך גם במקרה שלכם.

המרחקים הם בין הגבעולים, ולא מפריע שהענפים מתקרבים.

במקרה שבאים לשתול על שטח רחב, בין השטחים של הירקות השונים 58 ס”מ בכל רוחב השטח המפסיק.

ניתן להפריד בין המינים על ידי גדר גבוה עשרה טפחים 97 ס”מ ברוחב של לפחות ארבעה טפחים 39 ס”מ.

מותר לנטוע אילן שם.

אם לא עמדתם בכללים אלו יש לעקור מיד.