תפילה – המשך

שאלה:

שלום,
אין לי חשק להתפלל כי תפילה בלי כוונה או בלי דמעות היא לא מועילה ובקושי מתקבלת אז מה העניין להשקיע 50 אחוז בתפילה בשביל אולי אחוז אחד שהיא תתקבל לה'? אפילו שאין תפילה שווה ריקם

תשובה:

חלילה וחס. ערך של תפילה אחת פשוטה של יהודי היא יותר מכל השתדלות אחרת לאין ערוך, בסופו של יום הכל בא מהקב"ה ואין דבר שבא מעצמו… מלבד זאת אחד הדברים שיהודי צריך לזכור, זה שהתפילה היא חובה ולא רק בחירה… אבל אני חוזר שוב, כל תפילה מתקבלת והיא לבדה זו שעוזרת.