שיעור תורה בפדיקור

שאלה:

שלום לרב,
ב"ה חוזרת בתשובה מזה 3 שנים יש לי עסק מעל 10 שנים של קוסמטיקה ב"ה לקחתי על עצמי להפסיק לקבל גברים לטיפולים לרוב אין אבל יש מידי פעם שמעונינים בטיפולים שונים תודה לשם מאז נפתחה הפרנסה ,
שאלתי היא :אני שומעת שיעורי תורה בזמן עבודה ומתחזקת מזה מאוד(אין לי זמן אחר 4 ילדים בבית)ישנם טיפולים כמו פדיקור רגלים וידים הוצאת עור יבש גזיזת ציפורנים וכדו האם יש פה בעיה מצד קדושה וטומאה ?.
האם עלי לעשות נטילה בכלי לאחר הטיפול או די בשיטפה בברז?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותי על הצלחתך לשמור על גדרי הצניעות, זה נפלא.

את יכולה לשמוע דברי תורה. הבעיה אינה טומאת הציפורניים אלא עצם הנגיעה במקומות המכוסים כמו רגלים, שהיא מחייבת נטילה או לפחות קינוח הידים לפני שמיעת דברי תורה. אבל כאשר זה המצב, ואני מניח שאת משתדלת להמנע מלגעת ברגלים שאינן נקיות, אז שיהיה דלוק ברקע דברי תורה, זה טוב. בין אשה אחת לחברתה אני מניח שאת מקנחת ידים או רוחצת.

בהצלחה