ספרים

שאלה:

יש ברשותי את הספר "אדל" של יוכי ברנדס על הבעל שם טוב
האם מותר לזרוק אותו ?

תשובה:

אינני מכיר את הספר הזה, אם יש בו פסוקים אןו דברי תורה יש לגונזו, ואם אין – אפשר לזרוק.

כאמור את הספר הזה אינני מכיר אישית, ואיני יודע מה רמת הנאמנות של הידע שמובא בספר זה ומה המגמה של מי שחיבר אותו ואיך הוא רוצה לצייר את גדולי ישראל. אבל חשוב להבין מה מטרת המחברים של כזה דבר האם הם מחפשים להרבות יראת שמים להרבות חיבור לגדולי ישראל ולדמיות ההוד של עמנו, או שלהפך לצייר אותם בצבעים לא מחמיאים, אם כך למה זה מועיל מה הטעם לומר דברים רעים ולקלקל את המבט הנכון על גדולי ישראל. אנחנו כולנו גדלנו על הגדולים הללו, שמענו עליהם סיפורים הם חינכו דורות ל גבי דורות של יהודים כשרים ושלימים, וכולנו צאצאים רוחניים של התורות ודרכי עבודת ה' שלהם, האם יש טעם לבוא ולומר עליהם דברים לא חיובים או לצייר אותם בצבעים מסוימים. אין בכך שום תועלת. ספר טוב מביא את האדם להתעלות לרצון להיות יהודי טוב יותר.