מושג

שאלה:

שלום לכבוד הרב
הרב יוכל בבקשה להסביר לי את המושג "דאי אכל מידי דלא קפץ עליה זבינא, משלם מידי דקפץ עליה זבינא", המושג נמצא בברטנורא תרומות פרק ו' משנה ו' בד"ה "שישלם מן היפה על הרע", ובגמרא יבמות צ' בתוספות בד"ה "חסורי".
זה יעזור לי ממש, תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

מידי דלא קפיץ עליה זבינא – דבר שאין קופצים עליו קונים, וקשה למוכרו. ומידי דקפיץ עליה זבינא – דבר שהרבה רוצים לקנותו וקל למוכרו בשוק. וע"ז מפרש הרע"ב שאם אכל דבר שאין לו מכר בשוק ישלם דבר באותו שווי שנמכר בשוק בקלות.

בהצלחה.