לדון במשמורת ילדים בבית משפט

שאלה:

מי שנמצא בתליך גירושין האם מותר ללכת לבית משפט לדון על הנושא של הילדים כי נראה שברבנות הוא יקבל פחות זמן עם הילדים מאשר מה שהוא יכול לקבל בבית משפט

תשובה:

שלום וברכה,

הליכה לערכאות כרוכה בשני איסורים: א' לדון לפי דיניהם. ב' לדון בערכאות שלהם – שמייקר את שופטיהם. חלוקת ילדים הוא נושא הלכתי ולכן יש לדון בבית דין ולא בערכאות. וגם בנושאים שסמכות בית הדין הרבני מצומצם וכפוף לחוק יש לדון בבית דין כמבואר שאסור לפנות לערכאות בגלל שמייקר את שופטיהם.

בהצלחה.