כשרות + שבת

שאלה:

שלום לצוות הרבנים.
1. בת עדות המזרח – האם מותר לאכול פרלינים של שוקולד שכנראה מחול (כתוב על האריזה חברת Senior)
עם כשרות של בדץ איגוד הרבנים?
2. האם מותר להשתמש במגבונים לצרכי הגוף בשבת?
3. אם אדם חילוני הציע לי פרי האם מותר לי לאכול ממנו.או שיש חשש תרומות ומעשרות?
מה לגבי חנות פירות וירקות ללא כשרות?

תודה רבה
ערב טוב

תשובה:

שלום וברכה

1. אם הכוונה איגוד הרבנים הרב וסטהיים, זה הכשר טוב.

2. לדעת רוב פוסקי זמנינו מגבונים לחים מכל סוג שהוא אסורים בשימוש בשבת, ראה ביאורים בסו”ס ארחות שבת בהרחבה, ולדעת הגר”י נובירט יש להקל רק במגבוני נייר ולא בד, וכמדומני שכמעט כל המגבונים הנמכרים הם מבד ואסורים גם לדעתו, וראה כאן בהרחבה בענין. בשעת הצורך ניתן להשתמש או בבידן או בתרסיס נוזלי שניתן להתיזו על גוף התינוק ולנגבו בטישיו רגיל [ניתן לרוכשו ברשתות השיווק באיזורים החרדים].

3. בודאי אין לאכול פירות וירקות ללא כשרות, בפירות יש גם חשש ערלה, ובודאי יש על ירקות ופירות חשש תרומות ומעשרות. בירקות אם את יודעת להפריש בעצמך זה אפשרי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום תודה רבה על התשובה המהירה!
    על השוקולד רשום 'מנשסטר – בדץ איגוד הרבנים' בראשות הרב אשר יעקב וועסט חיים
    והשוקולד כנראה מחול אני מניחה
    האם זה בסדר לאכילה?
    הוא נקנה ונמצא אצלי כרגע בבית.