חנוכת הבית

שאלה:

בכף החיים בסימן רכ"ג אות יט הביא מהזוה"ק בפרשת תזריע דף נ. וז"ל "מאן דבני בנין כד שרי למבני בעי לאדכרא בפומיה דהא לפולחנא דקב"ה הוא בני, בגין דכתיב הוי בונה ביתו בלא צדק וכו', וכדין סייעתא דשמיא שארי עלוי וכו', ואי לא שריא ביה ההוא מסאבא ולא נפק ההוא בר נש מעלמא עד דאתעניש בההוא ביתא" וכו'.
וכעת לשאלתי – אני קניתי דירה שמסתבר לי שלא עשו עליה חנוכת הבית כאשר סיימו לבנותה, לפני כניסתי לדירה עשיתי שיפוצי פנים, קרמיקה, צביעה, והחלפת דלתות, והתקנת מזגנים, חציבת דלת בתוך קיר, ושבירת מחיצת אבנים שהייתה בכניסה.
האם אפשר להחשיב זאת [לעניין זה] כאילו רק עכשיו סיימתי לבנות את הבית?
2. שאלה נוספת, הבנתי שיש מחלוקת בפוסקים האם לעשות חנוכת הבית בשעת הכניסה לבית או בשעת הקניה של הבית, האם כדי לצאת כל השיטות יועיל להשאיר סכום קטן ולשלם אותו למוכרים רק בזמן הכניסה לבית??

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאין לך כל קשר למה עשו או לא עשו הדיירים הקודמים, ברגע שאתה נכנס לדירה את העושה חנוכת הבית ובכך אתה מקיים את דברי הזוהר הק' בהידור.

יישוב טוב ורק שמחות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1. לשון הזוה"ק "כדי שרי למיבני" האם אין הכוונה "כאשר מתחיל לבנות", שזה אומר שאצטרך לומר זאת כאשר אתחיל בשיפוץ?
    2. לגבי השאלה השניה?

    תודה רבה!!!