קבלת כסף עבור לימוד תורה, ולבישת בגדים שחורים

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש לי שתי שאלות:

א. אני לומד בישיבת בין הזמנים כרגע אבל אני לא בטוח שזה כזה טוב לקבל כסף עבור הלימוד הזה האם עדיף לא לקחת את הכסף, או לקחת ולעשות איתו דברים טובים כמו לתרום לאיזה ארגון או לקנות בזה ספרי קודש וכו'.

ב. האם זה בעייתי ללבוש הכל שחור, כלומר גם מכנס שחור וגם חולצה שחורה או שיש בזה בעיה הלכתית או סימן רע.

תודה רבה לכם.

תשובה:

שלום וברכה

1. זה מצויין לקחת כסף מישיבת בין הזמנים, כי זה ידרבן אותך ללמוד יותר וזה דבר מצויין. תלמד בחשק ותהנה מהכסף, ותזכה להיות תלמיד חכם.

2. אין כל בעיה ללבוש כך, אלא שבאופן כללי כדאי להיות דבק בלבוש של בני תורה, זה יעזור לך לשים את עצמך במקום הזה ולהתנהג כבן תורה.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1