סוכה על פרגולה אלומיניום

שאלה:

שלום לרבנים שאלה על סכך לסוכה מאלומניום השלבים באלכסון המרחק בין שלב לשלב 4 ס"מ גדול יותר מעובי השלב 3 ס"מ כיון שזה בשיפוע רוב היום יש יותר צל משמש. האם אפשר להניח בסוכות על גבי זה קורות עץ ועליהם סכך כשר והסוכה תהיה כשרה ? יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

אם המרחק בין השלבים גדול יותר באופן משמעותי מעובי השלבים עצמם, זה אפשרי, אבל כיון שכאן זה הבדל קטן יחסית, יש לדאוג לריבוי סכך, כדי שבטוח הוא יהיה יתר על הסכך הפסול.