הרהורי עבירה – מה עושים?

שאלה:

שלום,
לצערי בתקופה האחרונה פוקד אותי לעיתים קרובות מחשבות אסורות. מעיון שלי יש קשר בין שמירת העיניים למחשבות.
אך בלב שלם ואין לי כל סיבה לשנות מהאמת אני שומר את העיניים מאוד. ב"ה מספר שנים שאני שומר את העיניים ואת הברית ולכן שאלתי מה לעשות? איך להיפטר מהמחשבות האלו כי כבר את כל הסייגים לשמירת העיניים עשיתי ואעפ"כ עדיין פוקדות אותי מחשבות וכאשר זה מגיע זה ממש פוגע בשגרת החיים שלי. אם כל התחבלות שאני עושה כדי להימנע מהירורים בסוף קורה שאני חושב על זה וזה מאוד מצער אותי.
תודה מראש וכל טוב

תשובה:

שלום ידידי, הנסיון מורה, שככל שעוסקים בענין זה ומוטרדים ממנו הוא קיים יותר… כלומר, ככל שתחשוב על לא לחשוב על זה כך תחשוב יותר… כולם מכירים את הבדיחה על אותו אדם שאמר שהוא נותן מליון דולר למי שלא יחשוב דקה שלמה על פילים ורודים, אין מצב באופן כזה שלא לחשוב על פיל ורוד… לכן השיטה הכי נכונה בענין זה, היא פשוט לשמור על העיניים באופן נורמלי כבני תורה, ויותר לא לעסוק בזה. לא לחשוב על הענין, לעסוק בתורה ובמצוות וזה מקדש את הנפש, ואם בא הרהור קרה אז קרה, אין מה לעשות, בלי לחץ ובלי היסטריה, אף אחד אינו מלאך. משתדלים וזהו. אל תעסוק בזה, וזה יפחת. זה לא יעלם, כי כבר חכמים אמרו שזה מכלל הדברים שאין אדם ניצול מהם, וכמו אבק לשון הרע, ובודאי מי שאינו נשוי. אבל זה יפחת ויאבד משמעות ככל שתעסוק בזה פחות. אתה עוסק רק בגדרים הנורמלים, איך לא באים לידי נסיון, ללא ללכת במקומות של פריצות ולא לגלוש באינטרנט שאינו מסונן וכדומה.

בהצלחה