הכשרת תנור שנקנה מגוי

שאלה:

שלום רב.
אנחנו בעזרת ה' הולכים לקבל תנור במתנה מקרוב משפחה שלנו, שאינו שומר מצוות (ידוע לי שהתנור היה בשימוש של גוי למשך תקופה).
רציתי לשאול לפרטי פרטים כיצד יש להכשירו על מנת שאנחנו נוכל להשתמש בו? וכן מה בדין התבניות שלו?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

לתבניות לא מועילה הכשרה, כיון שהן טעונות ליבון חמור שזה לא ניתן לעשות בלי לפגום בהן לגמרי, אבל את התנור יש לנקות היטב בחומרי סבון, ולאחר 24 שעות שהוא ללא שימוש ואחרי הנקיון הנ"ל, להפעילו על חומו המירבי 40 דקות ואז הוא כשר.