שאלה:
שלום וברכה לרבנים ! האם לספרדי שמקפיד לאכול חלק אפשר להשתמש ברשת מנגל רגילה שצלו עליה כבד אווז או בשר לא חלק, לאחר כמה ימים לצלייה של בשר חלק על המנגל ?. והאם יש בעיה מבחינת כשרות להשתמש לצורך המנגל ברשת מנגל שהייתה חשופה בגינה, או שאפשר לסמוך על כך שהאש שורפת הכל בכל מקרה ואין חשש לכלום ?
תשובה:
שלום וברכה
יש לנקותה במידת האפשר, ואז לשים כמות טובה של גחלים עם חומר שתהיה אש ממש שתלבן את הרשת היטב, ואחר שהאש יורדת ונשארים גחלים ראויים למנגל, הרשת כבר לובנה ומותרת בשימוש.