למה אין בשר טרי בחנות בחגא של הערבים?

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
בימים אלה יש חג אצל המוסלמים. בסופרים אין למצוא בשר טרי. גם לא בכשרות בד"ץ. מילא כשרות רבנות רגילה , אבל בשר מהודר בהכשר הבד"ץ אין בחנויות .
כיצד זה יתכן שמכירת הבשר המהודר שלנו היהודים, תלוי במוסלמים הגויים ?
האם יש להם קשר לשחיטת הבשר או גידולו ?
הרי הבשר הכשר חייב להישחט על ידי יהודי שומר מצוות ולא גוי.
תודה מראש.

תשובה:

ברור שהשוחט הוא יהודי, אבל כל הפעולות הפיזיות של החיתוך הניקוי העמסה ועוד ועוד זה נעשה על ידי ערבים… מדובר במשקלים כבדים… אפילו המליחה הרבה פעמים נעשית על ידי גוי בפיקוח משגיח כשרות.