חימום במיקרו בשר/חלב בעבודה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר לחמם אוכל בשרי במיקרו בעבודה שכנראה חיממו בו גם אוכל חלבי?
ואם אני קונה מכסה פלסטיק למיקרו זה מספיק כדי שיהיה אפשר לחמם אוכל בשרי?
תודה

תשובה:

מכסה למיקור לא יעזור כלל. באופן עקרוני ניתן להשתמש אם האוכל שלך יהיה עטוף הרמטית בשתי עטיפות סגורות היטב, כך שלא יהיה מעבר אדים. הבעיה היא שהחימום טבעו לנפח את העטיפות והן נפתחות במיקורגל ואז זו כבר בעיה. חימום חלקי מהיר, יכול לפטור בעיה זו, אבל אם אפשר להמנע בכלל, זה עוד יותר טוב.

ברכה והצלחה.