בדיקת תולעים בלקט ים תיכוני חסלט

שאלה:

שלום כבוד הרב,

חסלט לקט ים תיכוני של עלי קטיף כפר דרום שנמכר במקררים השונים במרכולים ברחבי הארץ (מכיל אייסברג, גזר וכרוב סגול)-
האם צריך לבדוק אותו מחשש לתולעים לפני האכילה?

אומנם על האריזה כתוב כדלהלן: "ירק מצונן חתוך, שטוף ונקי, מוכן לאכילה".

אולם לא ברור לי האם מדובר בהמלצה כללית, או בעניין של כשרות.
הכיתוב לעיל מופיע על החלק הקדמי של האריזה, אולם כל חותמות הכשרות של הבדצ"ים השונים והמכובדים נמצאים על גבי החלק האחורי של האריזה ולצידן לא מופיע דבר לעניין בדיקת התולעים וכיו"ב.

מהניסיון שלי ממוצרים אחרים, הנחיות בענייני כשרות לרוב מופיעות בצמוד לחותמת הכשרות.

תודה רבה ובשורות טובות!

תשובה:

בלקט ים תיכוני חתוך מוכן לאכילה נעשית שטיפה כפולה, ולא צריך לרחוץ שוב. בשונה משאר המוצרים שלהם.