טבילה בשבת במים חמים במקווה בשבת לאשכנזים

בס"ד
שלום רב!
האם ישנם חלק מאשכנזים המתירים טבילה במקווה במים חמים בשבת שהוחמו מערב שבת ע"י הבלנים? אשמח לטעם ולמקורות (והאם לא חלה כאן "גזרת הבלנים "?)

תשובה:

שלום רב

ידועה דעת הקרבן נתנאל (שבת פרק ב סי' כב אות ק) שסבר שטבילה לשם טהרה אינה בכלל רחיצה לענין זה, וישמקהילות החסידים שסמכו על כך, אולם דעת רוב הפוסקים להחמיר בזה בטבילת גבר, ורק לענין טבילת נשים הקלו כדי שלא ימנעו מלטבול ומטעמים נוספים [יש שסברו שהואיל והחשש הוא שמא יחמם את המים בשבת, חשש זה קיים יותר במים שאובים ולא במי מעיין, וכן דעת הזכרון יוסף]. על עצם ההכרעה בדין זה, ראה עוד כאן.