מכירת מוצרים לא כשרים

שאלה:

האם מותר לעבוד ולמכור בחנות שמוכרת גם מוצרים לא כשרים כגון: אלכוהול ושוקולדים .

תשובה:

שלום וברכה

אסור לסחור במאכלות אסורות, כמבואר בשו"ע יו"ד סי' קיז. נניח שהיינו מסתדרים אם אתה לא מוכר בפועל אלא משרת את האנשים כפועל וכו', אבל אם החנות פונה ליהודים והמוצרים אכן לא כשרים – אין לעבוד שם בשום אופן. אם הם כשרים ויש מערכת כשרות אבל אתה אוכל רק מכשרויות מהודרות יותר, מותר לך לעבוד שם.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב
    בשולחן ערוך בסימן קיז כתוב שחלב ומשנזדמן לציד וכו'… …ובלבד שלא מיתקוון… וכל דבר שאין איסורו אלא מדבריהם
    מותר לעשות בו סחורה .
    ומהתשובה מבינים שכול דבר 'איסור' אסור למכור בכול אופן בן לגוי בן ליהודי.