טבילה במקווה חם בשבת

שאלה:

בעניין טבילה בחמין בשבת. א. מה ההגדרה של חמין ופושרין הרי ברור שלא רחצו ביד סולדת.
ב. האם בשעת הדחק אפשר לסמוך על הדברי יציב וכן באבני נזר מקל לאיש לטבול בחמין.
בברכת התורה.

תשובה:

שלום רב

כמובן לבני אשכנז הדין חמור יותר, ראה כאן. אלא שבשעת הדחק שאין מקווה צונן נהגו רבים לסמוך על דברי הקרבן נתנאל הידועים שסובר שבטבילה במקווה לא נאמרה גזירת הבלנים, ואין דינה כסתם רחיצה. ראה מה שכתבנו בענין זה כאן. קטונתי מלהכריע בענין זה, אבל מנראה בעיני שאם זו טבילת עזרא יש מקום להקל, אבל אם מדובר בטבילה לתוספת קדושה, אין לטבול בחמין בשבת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפעמים ראיתי נוהגים גם כשיש מקווה צונן להקל לטבול בחם,ואיני יודע איך אפשר להקל בזה אפילו לטבילת עזרא.
    מהדין אין חיוב לטבול אחרי תשמיש המיטה, זו חומרא טובה כיוון שהתפילות תתקבלנה יותר,אבל לטבול בחם זה איסור מן הדין ודעת הקרבנן נתנאל היא דעת יחיד.
    אז בשביל חומרא טובה נתיר איסור מדינא?
    כשאין מקווה צונן (ולפחות בערים חרדיות תמיד יש מקווה צונן) עדיף להסתפק בתשעה קבין מים על גופו-הפוסקים הסכימו שתוספת טהרה אין בזה, אבל בהחלט יש סילוק טומאה.