הכשרת סיר

שאלה:

1. סיר צ'ולנט שהיה על הפלטה שנשפך לתוכו כמות גדולה של חלב. איך מכשירים את הסיר ומה דין הפלטה?
2. כף עץ חלבית לא בת יומה שערבבו בה מרק בסיר בשרי חם לא בן יומו מה דינה ומה דין הסיר
תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. את הסיר יש להכשיר על ידי הגעלה [לנקותו היטב בכל החריצים, להמתין 24 שעות, ולהגעילו בתוך סיר גדול יותר מלא מים רותחים מבעבעים על האש, כאשר גם הסיר המכשיר אינו בן יומו]. הפלטה, אם נשפך עליה משהו או היה מגע כל שהוא של אןכל בינה לבין הסיר, יש להכשירה על ידי עירוי רותחים אבל אם רק היה הסיר עליה נקי מבחוץ לא צריך הכשרה.

2. אם המרק היה פרווה הכל כשר. אבל לכתחילה אין לאכול את המרק לא עם חלב ולא עם בשר, רק הוא עצמו לבדו, או עם פרווה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. תודה
    באותו ענין, ידוע לי שאין בעיה בכך שהכיריים טריפה בעצם אלא שאם נוגע בהם אוכל הוא אסור.
    מדוע אכ יש בעיה במידה ונגע אוכל אסור בפלטה?

  2. כאשר הכיריים טריפה, יש להקפיד לכתחילה שאכן הסי יהיה נקי ויבש בתחתית, מגע יבש ונקי בין כלים אינו מעביר בליעות. במקרה שזה לא היה, ושמו סיר רטוב, בדיעבד נסמוך שהאש של הכיריים ליבנה את המאכל שהיה דבוק שם ובלוע שם, אבל זה בדיעבד. בפלטה אפילו הדיעבד הזה לא קיים, אין כאן ליבון, ואם יש מגע של אוכל או לחות בין הסיר לפלטה הוא מעביר בליעות.