היתר חלב אחרי בשר בהנקה

שאלה:

שלום
רציתי לדעת האם יש היתר לשמור פחות שעות בין בשרי לחלבי בהנקה?
תודה

תשובה:

בפוסקים הובא שאשה מניקה יכולה להקל קצת, אבל לטעמי הלכה זו לא כל כך שייכת בזמנינו שיש כזה מיגוון עצום של אוכל, ולא חסרה שום תזונה לאשה, יש המון בשרי המון חלבי המון פרווה דגים קטניות אין כל קושי גם לשמור על תזונה מלאה וטובה וגם לשמור את גדרי ההלכה. בעבר האוכל היה מועט וחדגוני והיה קשה למצוא תחליפים.

רוב נחת ושמחה.

מקורות:

ערוך השולחן יורה דעה סימן פט סעיף ז: וזהו שכתב רבינו הרמ"א בסעיף א' וז"ל וי"א דא"צ להמתין שש שעות רק מיד אם סלק ובירך ברהמ"ז מותר ע"י קינוח והדחה והמנהג הפשוט במדינות אלו להמתין אחר אכילת הבשר שעה אחת ואוכלין אח"כ גבינה מיהו צריכים לברך ג"כ ברהמ"ז אחר הבשר דאז הוי כסעודה אחרת דמותר לאכול לדברי המקילין אבל בלא ברהמ"ז לא מהני המתנת שעה [ואף לא שש שעות] ואין חילוק אם המתין השעה קודם ברהמ"ז או אח"כ ואם מצא בשר בין שיניו אחר השעה צריך לנקרו ולהסירו וי"א דאין לברך ברהמ"ז על מנת לאכול גבינה אבל אין נזהרין בזה ויש מדקדקים להמתין שש שעות אחר אכילת בשר לגבינה וכן נכון לעשות עכ"ל וכן המנהג הפשוט בכל תפוצות ישראל להמתין שש שעות וחלילה לשנות ובזה נאמר פורץ גדר וגו' ונ"ל באדם שאינו בריא שצווהו הרופאים לשתות חלב יכול לסמוך על דיעה זו בהמתנת שעה ובהדחת פיו אף שאין בו סכנה וכן נער או נערה כחושים ורפואתם לשתות חלב די להם בהמתנת שעה: