תשלום ועד בית לשוכר

שאלה:

ב"ה
הועד בית שלי נוטל סכום נניח של 150 ש"ח לחדש
ומשתמש בהוצאות חדשיות מועטות מאוד – נניח לערך של 50 ש"ח לחדש.
הועד בית חוסך כסף שיהיה לו אם ירצה לשפץ את הבנין או את החניה וכדומה.
אני שוכר דירה בבנין כשנתיים ולא מתכנן להשאר לשכור עוד יותר מכשנתיים פחות או יותר, ולפי התכניות של הבנין לא נראה באופק שישפצו ויבנו עם הכסף שחוסכים בזמן הזה.
אני לא מעונין לשלם את הסכום שאני לא נהנה ממנו כדייר ושהם כבעלי הדירות שלהם שרוצים לחסוך כדי לעלות את ערך הדירות והבנין בעתיד ולשפר את רמת הבנין לא נוגע לי ואני לא מעוניין לשלם על זה.
האם אני מחויב לשלם להם ועד בית שלם?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

שוכר צריך לשלם את התשלום השוטף של וועד הבית בלבד [חשבון מים חשמל ניקיון וביטוח מעלית]. השוכר לא צריך לשלם הוצאות של החזקת המשותף, ולכן הוצאות של שיפוצים או תיקוני בדק בית לא מוטלים על השוכר אלא על המשכיר. גם בזמן שהשוכר גר בדירה לא צריך לשלם הוצאות החזקה, ולכן אם הועד בית גובה 100 ש"ח עבור הוצאות החזקה אין השוכר צריך לשלם את זה, ועליו לשלם רק הוצאות של השוטף. ולכן צריך שהשוכר יברר שהתשלום שמשלם הוא לא מיועד לשוטף ואז לא יהיה חייב לשלם.