שיקול דעת של וועד בית

שאלה:

רציתי לשאול אם וועד בית יכול להחליט לשלם על כל מיני דברים בלי לשאול את השכנים:
1. אחד מפחי האשפה נעלם, אז אני רוצה לקנות חדש
2. הדברה כשאחד מהשכנים מבקש

תשובה:

שלום וברכה,

בכל דבר ההוצאות ההכרחיות מותר לוועד בית להחליט מעצמו ולא צריך את לשאול את השכנים. הוצאות חריגות שלא מקובלות צריך לקיים אסיפת דיירים ולהחליט על ההוצאה. ולכן רכישת פח זה דבר שהיה תמיד ולא דבר חריג ולכן לא צריך לשאול את השכנים. אם רוצים לסייד או לשפץ, אם החדר מדרגות הגיע למצב שמוכרח שיפוץ מותר לשפץ ללא הסכמת הרוב. אם לא מדובר בשיפוץ הכרחי צריך לשאות את רוב הדיירים.

כמו כן לגבי הדברה אם השכן שדורש את ההדברה צודק בדבריו ומדובר במכת חרקים שחייבים להדביר לא צריך דעת השכנים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    שנה שעברה הוועד עשה ביטוח בניין.
    היום אני אחראית והביטוח הסתיים.
    האם מותר לי לחדש?
    יש לציין שהיה לנו:
    – ביטוח צד ג וחברי וועד: שמכסה כל אדם שייגע בתחום הרכוש המשותף. זה מגן על הוועד מתביעות כספיות יקרות במקרה של פציעה גופנית או פגיעה ברכוש פרטי.
    – ביטוח חבות מעבידים שמכסה עובדי בניין כגון מנקה, גנן

    אני כתבתי שאני לא ממש וועד ועושה הכל בחסד ומה שאני יכולה וכדומה. אבל כנראה שזה דבר שצריך לעשות.
    אני לא רוצה לכנס את השכנים בשביל זה.