קניית ציצית מוכנה בחנות

שאלה:

שלום,
אני רואה בכל החנויות, ציציות בכשרויות מהודרות.
אך כמדומני, ההכשר הוא על שזירת החוטים ולא על הקשירה עצמה.
האם יוצאים ידי חובה בציציות אלו? ואם לא, האם אפשר לפרום קצת את הקשרים, לחזור ולקשור לומר לשם מצוות ציצית?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

חובה לקנות רק מיהודי ירא שמים שמעיד שמי שקשר את הציציות הוא יהודי ירא שמים שיודע לעשות "לשמה", אין לקנות סתם ברחוב. לא יעזור לפתוח קצת, שהרי מעיקר הדין די בשני קשרים וחוליה אחת ביניהם, וזה כבר בחוליה הראשונה…

אצלנו בשכונה למשל יש אברך ירא שמים שעושה זאת לפרנסתו ואנשים יודעים שאצלו ניתן לקנות.

יום נעים.