חשש ע"ז בפיאה נכרית

שאלה:

שלום. רציתי לדעת האם אשה יכולה לקנות פיאה מפיאנית שאין לה כשרות על מקור השיער אך טוענת בתוקף שהשיער שלה אינו מהודו אלא מברזיל כיון שהשיער שלה איכותי בשונה מהשיער של הודו שהינו פחות איכותי. האם אפשר לסמוך עליה בזה או שמא היא נוגעת בדבר, ובכלל אם יש ספק אם זה מהודו האם אפשר להקל בזה. ובקיצור האם אפשר להקל לקנות ממנה. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני רוצה להכריע בדבר שלא בדקתי בעצמי בצורה ברורה, אבל מכל מה ששמעתי וקראתי ועיינתי, ההתרשמות שלי שאין חשש אמיתי לעבודה זרה בשיער ההודי, כיון שאין להם מטרה להקריב את השיער אלא כחלק מההכנעה לפני הגעתם לפני האליל הם מורידים את השיער כדי להתבזות בעיני אנשים, וכן נראה שרוב השיער בעולם אינה משם ויש לנו ביטול ברוב, ולכן מעיקר הדין אין סיבה לחשש, אבל כמובן ראוי מאוד לרכוש עם הכשר.