10 הרוגי מלכות וענייני ת"ב

שאלה:

שלום הרב,
1.בעניין עשרת הרגי מלכות, מה הפשט שזה כנגד עשרת השבטים, הרי קיי"ל "לא יומתו בנים על אבות"…?
2.אדם שכמה ימים לפני הצום החל למרוח משחה לפצעי אקנה על הפנים, האם היה מותר גם התשעה באב?
3.האם אמירת 13 זכירות/ 10 עיקרים בעייתי לומר בת"ב או שזה נחשב כחלק מהתפילה א שיש בזה קצת פסוקים?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

1. כאן אין הכוונה שעשרת הרוגי מלכות הם צאצאים של עשרת השבטים, שאם כן לא חסר יהודים שהם צאצאים שלהם… אלא שהם כעין גלגול או ניצוץ מהם, וממילא נשמתם זו שאלם צריכה היתה תיקון זה.

2. אין בעיה למרוח משחה בתשעה באב, הבעיה רק בחומרי סיכה כמו קרם מזין וכדומה. המשחה הזו אדרבה גרועה לעור.

3. מי שרגיל לומר בכל יום יכול לומר גם בתשעה באב. אבל רצוי יותר לומר לאחר חצות.