קביעת תורים לשבת – מסייע לדבר עבירה

שאלה:

שלום וברכה!
האם מותר לאדם שעובד בהזמנת תורים לקופת חולים (כמובן ביום חול) לקבוע תור לאנשים שמבקשים לקבוע תור לשבת (יש לציין שהרופא שנקבע אליו התור לשבת הוא גוי אם זה משנה)?

תשובה:

שלום וברכה

אם הרופא הוא גוי, ומדובר בחולה אפילו שאין בו סכנה, מותר שהגוי יעשה עבורו מלאכות. ואתה לא צריך לחקור אם מדובר בחולה או סתם באדם שרוצה בדיקה שגרתית. כמו כן אין עליך חיוב לחקור איך הוא מגיע אם ברכב או ברגל. אבל אם אתה יודע שמדובר בסתם בדיקה וכדומה שאין בה צורך מיוחד, זו בהחלט בעיה של מסייע לדבר עבירה.