צריך לומר לעני שהכסף הוא צדקה?

שאלה:

בוקר טוב הרב..האם כשאני נותן מתנה לברמצווה של משפחה של אברך ואני מוסיף על המתנה הרגילה מכספי מעשר אני חייב לציין זאת?

תשובה:

למה לציין זאת? אין צורך להעליב אותו… אלא שמעשר כספים מתאים כאן רק כאשר המתמנה הולכת לאבא, אבל אם המתנה הולכת לנער בר מצוה אין בכך טעם כמובן, לכן ככל שקיים חשש כזה, הייתי מפצל בין הדברים ומביא לאבא צ'ק ואומר לו, זה בשבילך לא בשביל הבן..

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. פשוט שמעתי פעם שמכיוון שהיום כל המתנות לאירועים כביכול חייב להחזיר אז כדי שלא ירגיש שהוא חייב להחזיר סכום כזה גדול צריך להודיע שלא כל הסכום הוא מתנה. והמתנה הולכת למשפחה של תורה שחיים מהיד לפה מה שנקרא ולא נראה לי שהמתנות יילכו לנער בר מצווה.

  2. זה בודאי לא היה מתנה כמו היום, אלא יותר דומה להלוואה, היום לא נותנים כדי שיוכל לממן את החתונה, נותנים מתנה, רק נעלבים כשלא מחזירים, בעיני זו לא ידידות נכונה…