מגע של חיבה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

מובא באתר הקדוש הזה : מדברי הש"ך ביו"ד סי' קנז נראה שגם הרמב"ם אסור זאת רק באופן שהוא מגלה במגעו חיבת ביאה ותאווה ולא בכל מגע של חיבה שזה גם לרמב"ם אינו אסור אלא מדרבנן, אולם הבית יוסף ביו"ד סי' קצה החמיר בכך בכל מגע של חיבה שלדעת הרמב"ם הוא אסור מהתורה. וכן פסק הבית שמואל באבהע"ז שם.

האם הבית יוסף הובא להלכה ?

קשה לקבל את דברי הבית יוסך, כי לכאורה יש לאסור גם במגע של חיבה עם גבר או אמו או בתו ?

לפיכך אם אדם מחבק ידידה טובה שלא לשם קיום יחסים או לשם תאווה, איך יהיה אסור דאורייתא ?

תשובה:

מה השאלה? אכן לפי הבית יוסף בידידה זה אסור מהתורה. כי היא נדה או אשת איש. בגבר בת ואמא זה מותר לכתחילה.