יארצייט בראש השנה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
השאלה שלי ההלכתית שאימי ז"ל רגינה שמש בת יצחק לישע סולימן ע"ה נפטרה ב' בתשרי תשפ"א .רציתי לדעת מתיי אנו בניי המשפחה צריכים לעלות לבית העלמין להזכרה שנה .
אם תוכל בבקשה לכתוב לי את התאריך המדוייק אודה לך מהסיבה שבדקתי לפי לוח השנה ב'בתשרי יוצא בחג שני של ראש השנה .
המשך יום נעים לך ולכל בניי משפחתך כבוד הרב

תשובה:

תלכו למחרת – ג' תשרי בצום גדליה, גם אנחנו נוהגים כך לאור זאת שפטירת סבתי היתה בראש השנה.

בשורות טובות.