לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פירעון מספק האם יש בזה ריבית?

שאלה:

שלום כבוד הרב שאלה
אם הלכתי לקנות משהוא בחנות והיה חסר לי בין2-3 שקל ואני לא זוכר כמה ולקחתי בהקפה מהחנות את מה שהייתי צריך
ויכול להיות שהיה חסר רק 2 שקל אם אני יחזיר להם 3 שקל בגלל שאני לא זוכר יכול להיות שזה יחשב כריבית כי סתם לדוגמא המוצר שקניתי עולה 50 שקל ונגיד היה לי רק 48 אם אני עכשיו מחזיר להם שלוש שקל לכאורה זה לא ריבית כי אני לא זוכר בדיוק כמה עלה המוצר?

תשובה:

שלום וברכה,

תוספת פירעון כדי לתת מהספק אין בכך משום איסור ריבית. ולכן אם אתה מסופק כמה אתה חייב לשלם אין איסור ריבית אם משלם כדי לצאת מהספק.

בהצלחה.

מקורות:

כן דעת הראב"ד בספרו תמים דעים.