קצף סבון בשבת

שאלה:

מצוי היום מאוד במקומות ציבוריים שמיכל הסבון לידיים, מגיע עם מיכל חד פעמי עם סבון די דליל ומובנה איתו פיה מיוחדת, כך שכשמוציאים הסבון מתקבל קצף סמיך בלבד. כנראה זה משיקול של חסכון.
שאלתי, האם יש בזה איסור בונה. יש לדון בזה מצד כוונת הלוחץ שאולי אין לו ענין שזה יצא בצורת קצף וכן האם האיסור בהקצפת הסבון שריר.
אשמח לשמוע היתר לכך, מנגד, אם זה אסור יש לפרסם הדבר כי לא ראיתי מי שנזהר בזה.
(פעם שאלתי רב אחד ובא איתי לבדוק ולא מצא להתיר)

תשובה:

ראה כאן מה שכתבנו להתיר בענין זה. אגב השאלה לא מצד בונה אלא מצד מוליד.