יחס לספק "משנאיך ה' אשנא"

שאלה:

שלו' לכבוד הרב,
מי שביזה תלמיד חכם או גדול דור לא אחת והרי בר מינן הגדרתו כאפיקורוס, ולא בטוח לנו אם תיקן זאת ועשה תשובה, האם מותר או אסור לנו לקיי'ם בו מצוות ביקור, צדקה, חסד, וכו'?

בברכה,

תשובה:

הכלל הוא שבספק חיוב מצות חסד מצוה להחמיר, ובספק מצות "משנאיך ה' אשנא" מצוה להקל, ממילא אין שאלה, ודאי חובה לגמול איתו חסד וכו'.

בשורות טובות. ובזכות העין הטובה בה תשפטו אתם את חבריכם ישפוט אתכם בורא עולם תמיד בחסד וברחמים ומתוך לימוד זכות גדול.

הצטרף לדיון

תגובה 1