הזיק על ידי ריצה

שאלה:

שמתי נגן בהטענה ליד כניסה של דלת, והיה באמצע הטענה, החזקתי את הנגן בידי, חבר רץ ופגע בידי וע"י כך יצא הכבל ונפל הנגן, והנגן נהרס על מי לשלם?

תשובה:

שלום וברכה,

החבר שרץ חייב בנזק, כדין כל אדם שרץ והזיק שדינו כאדם המזיק כיון ששינה מהרגילות והיה אסור לו לרוץ.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט סימן שעח סעיף ח: "היה אחד רץ ואחד מהלך, והוזק המהלך ברץ, חייב, מפני שרץ שלא ברשות. בד"א, בחול. אבל בע"ש בין השמשות, פטור, מפני שרץ ברשות. (ודוקא בסתם, דתלינן דרץ לצורך שבת. אבל אם ידוע שאינו רץ אלא לשאר חפציו, ולא שייכא ביה צורך שבת, חייב כמו בחול)".