אבדה ברכב שיתופי

שאלה:

מצאתי כסף באוטו שיתופי [סיטי קאר] למי זה שייך,

תשובה:

שלום וברכה,

אם הכסף נמצא במושב של הנהג ובמקום גלוי, יש להשיב לשוכר האחרון. אם הרכב נמצא בשאר המושבים או שנמצא במקום מוטמן, הכסף שייך למוצא.

בהצלחה.

מקורות:

אם הכסף נמצא במושב של הנהג או בסביבות המושב במקום גלוי, כיון שברור שהכסף נפל מהנהג האחרון, צריך להשיב לו את הכסף. אבל אם הכסף נמצא במושבים האחוריים, ולא נפל מהנהג, כיון שלא ידוע ממי נפל, וכן אם נמצא הכסף במקום טמון – אפילו במושב של הנהג, ויתכן שהכסף שייך לשוכרים קודמים, המוצא יכול לקחת את הכסף לעצמו. כן מבואר בשו"ע סימן רס סעיף ג ובנו"כ שם גבי מצא בפונדק.