כיבוס במוצאי תשעה באב כשיוצאים מחר לנופש

שאלה:

כיוון מחר יוצא צהרים לנופש האם יש מקום להקל לכבס היום ולהסתפר ?

תשובה:

בס' קובץ מבית לוי הובא בשם הגר"ש וואזנר שבשבעת הדחק שאין בגדים ויש ילדים קטנים ויוצאים לנופש מחר בבוקר מותר לכבס היום. אין להסתפר.

נסיעה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כדאי לציין במפורש להבא, שלספרדים מותר לכתחילה לכבס מיד בצאת הצום.
    אומנם ודאי לי שהרבנים המשיבים יודעים מי מהשואלים נמנה עם בני אשכנז ומי עם בני ספרד, אבל הקוראים לא יודעים ועלולים לבוא לידי טעות, לקרוא ולהסיק שאסור לכולם, וחבל

  2. כתבנו עשרות פעמים כאן באתר השנה שאצל הספרדים ההקפדה היא רק בבשר ויין, וכאן השואל שואל מתוך זה שהוא נוהג איסור גם בכיבוס ככל שני אשכנז.